MINISTAR MOMIROVIĆ: U Lajkovcu kreće gradnja najmodernije komunalne infrastrukture vredne više od 15 miliona evra

Novosti online

16. 10. 2021. u 12:40

MI smo ovu zemlju pozajmili od naše dece i mi imamo obavezu u ovom razvoju industrije i ekonomije da našoj deci ostavimo čistu Srbiju, naglasio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je danas u naselju Rubribreza sa predsednikom opštine Lajkovac Andirijom Živkovićem i direktorom kompanije CRBC Džang Sjaojuenom prisustvovao početku izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 30,1 kilometar i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Lajkovac.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: У Лајковцу креће градња најмодерније комуналне инфраструктуре вредне више од 15 милиона евра

Foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

- Ovo je veliki dan za opštinu Lajkovac, ali nije ništa manji i za Republiku Srbiju. Konačno uspevamo da podignemo tempo radova na ekološkim projektima. Gradimo trideset kilometra kanalizacione infrastrukture i dva postrojenjea za prečišćavanje otpadnih voda. Investiramo samo u Lajkovcu 15 miliona evra u ekološke projekte i ekološku infrastrukturu. Ovo nisu lažni ekološki projekti, ovo nisu ekološki ustanci i organizacije, ovo je konkretan rad na infrastrukturi koji će omogućiti da čista voda odlazi u naše reke. Ova postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda će doprineti tome da mi u narednom periodu značajno očistimo našu zemlju - rekao je ministar Momirović.

Foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

Ministar Momirović se zahvalio predsedniku opštine Lajkovac, gospodinu Živkoviću i njegovom timu koji je jako naporno radio na projektovanju kanalizacione infrastrukture i tražio rešenja za postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Momirović je istakao da je cilj da u narednih pet godina 80 odsto Republike Srbije bude „pokriveno“ kvalitetnom kanalizacionom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda kako bi naše reke bile značajno čistije.   

Foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

- Najveća investicija u istoriji za opštinu Lajkovac. Počinjemo projekat „Čista Srbija“ koji obuhvata pre svega uređenje komunalne infrastrutkrure na našoj teritoriji. Mi smo u prethodnih trideset godina uradili ukupno 70 kilometara fekalne i kišne kanalizacije, a evo sada ćemo dobiti odjednom skoro 32 kilometra kanalizacione mreže i ovim projektom ćemo podići kvalitet života u našoj oštini- rekao je Andirija Živković, predsednik opštine Lajkovac.  

U opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 30.193 metra kanalizacione mreže i dva postrojenje za preradu otpadnih voda u Lajkovacu i Bogovađi, koja će obuhvatiti 10.100 stanovnika. Investiciju u novu kanalizacionu mrežu finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a ukupna vrednost projekta u Lazarevcu je 15,5 miliona evra. Izvođač radova je renomirana kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet