PIKTOGRAMI ZBUNJUJU VOZAČE: Žalbe putnika na svetlosnu signalizaciju na graničnom prelazu Preševo

S. B.

30. 08. 2021. u 10:31

ČEKANjE U pogrešnom redu, na graničnom prelazu, može koštati i vremena i živaca. Putnici su, nažalost, na ulasku i izlasku iz Srbije u Severnu Makedoniju, ovog leta za to imali pregršt prilika.

ПИКТОГРАМИ ЗБУЊУЈУ ВОЗАЧЕ: Жалбе путника на светлосну сигнализацију на граничном прелазу Прешево

Ko je poštovao uputstva, zadesio se u najdužoj koloni

Naši čitaoci, u više navrata, različitih dana, našli su se u takvoj situaciji. Ko je poštovao uputstva sa piktograma na graničnom prelazu Preševo našao se u najdužoj koloni.

Iz daljine je delovalo da rade samo dve trake, a ostale su zatvorene. Tek kada bi prišli, vozači su shvatali da su u funkciji i oni "crveni". Haos je nastajao kada automobili krenu da prelaze iz punih u susedne trake.

U Republičkoj direkciji za imovinu su nam, međutim, odgovorili da nije u pitanju kvar.

- Po dobijanju vašeg mejla proverili smo sa nadležnima na graničnom prelazu Preševo i dobili informaciju da su svi piktogrami u funkciji - stoji u odgovoru Sektora za upravljanje graničnim i pograničnim prelazima Republičke direkcije za imovinu. - Organizovanje prilaza na graničnim prelazima je u nadležnosti Granične policije, dok je Republička direkcija za imovinu nadležna za održavanje, popravke, u ovom slučaju piktograma, po prijavi kvara od korisnika. Napominjemo da nismo imali nijedan zahtev od Uprave granične policije za popravkom istih.

Gotovo identičnu situaciji naši čitaoci su zabeležili i polovinom jula. Iako je signalizacija pokazivala da radi jedna traka, u funkciji su bile i one označene kao zatvorene. Tada se, međutim, radilo na nadstrešnici i to je bio razlog kvara piktograma.

Iskustvo putnika pokazuje da i kada je u punom kapacitetu, terminal ne pokazuje uvek pravu sliku.

ČEKANjA

TURISTIČKA sezona više nije u punom jeku, ali se i dalje čeka na prelazima. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, zadržavanja na putničkim terminalima su oko 30 minuta za izlazak iz Srbije, ali oko 120 minuta za ulazak u našu zemlju. Na teretnim terminalima se čeka podjednkao, oko pola sata i na ulazak i na izlazak iz zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!