MOMIROVIĆ: Deonica brze pruge od Beograda do Novog Sada biće završena do kraja godine

Novosti online

21. 08. 2021. u 13:58

DEONICA brze pruge od Beograda do Novog Sada biće završena do kraja godine, a testirana i puštena u saobraćaj u februaru 2022. godine. Bez probijanja rokova i bez plaćanja penala, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

МОМИРОВИЋ: Деоница брзе пруге од Београда до Новог Сада биће завршена до краја године

Foto: Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Neverovatno je da za više od deset godina vlasti prehodnog režima niko nije ni pomišljao da postavi pitanje potrebe izgradnje brzih pruga, a kamoli poštovanje rokova za ispunjenje tih, nepostojećih, projekata.Ništa nije slikovitije od istine. A istina koja će brzo moći da se vidi je da će se od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta, najmodernijim švajcarskim brzim vozovima. Građani Srbije takođe treba da znaju i da će brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena do kraja 2023. godine - naveo je u soapštenju Tomislav Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)