UNAPREDITI SARADNJU STARU 140 GODINA: U Dimitrovgradu održan sastanak ministara privrede Srbije i Bugrske (FOTO)

V.Ć.

01. 07. 2021. u 19:40

KAO ministri privrede danas smo imali zadatak da sagledamo mogućnosti saradnje sa susednom Bugarskom, sa kojom imamo diplomatske odnose 140 godina.

УНАПРЕДИТИ САРАДЊУ СТАРУ 140 ГОДИНА: У Димитровграду одржан састанак министара привреде Србије и Бугрске (ФОТО)

Foto: V. Ćirić

U Slobodnoj zoni već rade tri firme iz susedne Bugraske, što je konkretan znak da smo se pokrenuli i da ljudi iz pogranične zone ovde vide mogućnost da rade i žive.

Ovo je danas nakon sastanka sa bugarskim kolegom Kirilom Petrovim u Dimitrovgradu izjavila ministarka privrede Anđelka Atanacković koja je dodala da će povodom unapređenja privredne saradnje Srbije i Bugrske biti uskoro održana onlajn sednica naših i bugarskih zvaničnika,kao i da će početkom septembra biti upriličen još jedan susret kako bi se videli konkretni rezultati ne samo za Dimitrovgrad već za ceo poogranični region.

Ministar Kiril Petrov ocenio je da je zadatak dva ministarsva da se razmisli o opštim trgovinskim i investicionim mogućnostima dve zemlje i da se projekti realizuju do kraja godine.

Sastanak naših i bugarskih najviših zvaničnika iz privrede dogovoren je prilikom nedavnog susreta našeg i bugarskog predsednika Aleksandra Vućića i Rumena Radeva u Dimitrovgradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)