BORIĆE SE ZA EKOLOGIJU: NALED izabrao novi Upravni odbor

S. B.

24. 06. 2021. u 15:22

NOVI Upravni odbor NALED-a u naredne četiri godine predvodiće Stanka Pejanović (Hisense), Igor Vukašinović (Apatinska pivara), Svetislav Atanasov (Coca-Cola), Goran Kovačević (Gomex) i Vladislav Cvetković (PwC) ispred članova iz redova privrede.

БОРИЋЕ СЕ ЗА ЕКОЛОГИЈУ: НАЛЕД изабрао нови Управни одбор

NALED

Predstavnici lokalnih samouprava biće Nikola Dašić (Kragujevac), Goran Cvetanović (Leskovac) i Nikola Vučen (Smederevska Palanka), a civilnog sektora Tijana Gajić (Pexim fondacija), odlučili su članovi NALED-a na 15. godišnjoj i 8. izbornoj skupštini organizacije, čija je svečana sednica danas održana u hotelu "Hajat".

Reformski prioriteti novog rukovodstva i prioriteti NALED-a do 2025. po odluci članova biće zaštita životne sredine, razvoj eUprave, suzbijanje sive ekonomije i razvoj zdravstvenog sistema. Slede podrška jačanju preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, unapređenju poreskog sistema, kao i modernizaciji opštinskih usluga i unapređenju imovinsko-pravnih pitanja i uslova za gradnju.

- Posle tri godine na čelu Upravnog odbora ponosan sam na ostvarene rezultate i to što smo ispunili 98% ciljeva strateškog plana razvoja NALED-a, realizovali više od 30 projekata, izradili više od 150 analiza, istraživanja i drugih publikacija, učestvovali u više od 40 radnih grupa Vlade za izradu propisa. Takođe sam ponosan na 30 rešenih preporuka Sive knjige, 50.000 prijavljenih sezonskih radnika u poljoprivredi, više od 300.000 pozitivno rešenih zahteva za gradnju, milion podnetih zahteva za upis u katastar preko eŠaltera i druge uspešne reforme kojima smo doprineli. Ali više od svih brojki, ponosan sam na snažne temelje na kojim sada živi naša zajednica, sa više od 300 posvećenih članova iz privrede, akademske zajednice, javnog i civilnog sektora i timom vrsnih stručnjaka Izvršne kancelarije, kao i ugledom jedinstvene, najveće i najznačajnije privatno-javne asocijacije u Srbiji - rekao je odlazeći predsednik UO Vladimir Novaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve