ZA EGIPAT SAMO POTVRDA O VAKCINACIJI: Srpskim turistima nije potreban negativan PCR test za ulazak u zelju ukoliko su primili obe doze

Novosti onlajn

24. 06. 2021. u 13:59

TURISTI iz Srbije koji žele da letuju u Egiptu ne moraju da plaćaju PCR test ako su vakcinisani. U zemlju piramida i faraona od sada je moguće ući sa potvrdom o vakcinaciji.

ЗА ЕГИПАТ САМО ПОТВРДА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Српским туристима није потребан негативан ПЦР тест за улазак у зељу уколико су примили обе дозе

Foto: Pixabay

Informaciju da je došlo do promene u regulativi kada je reč o ulasku državljana Srbije u Egipat je potvrdio i ambasador Egipta u Srbiji.

Iz Ambasade kažu da će detalji promene regulative biti saopšteni sutra.

Odluku da vakcinisani putnici mogu da uđu u Egipat tamošnje vlasti donose za putnike koji dolaze iz zemalja koje nisu pogođene mutiranim sojevima korone direktno ili indirektno tokom prethodnih 14 dana. U ovom trenutku, zemlje pogođene mutiranim sojevima su Indija, Bangladeš, Velika Britanija, Pakistan, Butan, Mjanmar, Nepal, Šri Lanka, Vijetnam, Brazil i Latinska Amerika.

Potvrda o kompletnoj vakcinaciji (prva i duga doza) izdata od strane državne, medicinske institucije trebalo bi da sadrži QR kod, uz uslov da je prošlo 14 dana od kompletne imunizacije, odnosno primljene obe doze cepiva, pri čemu se priznaju vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija - Fajzer, AstraZeneka, Moderna, Sinofarm, Sinovak ili Sputnjik, ili da je prošlo 14 dana nakon prijema prve doze Džonson i Džonson vakcine.

Egipatske vlasti uvele su 1. septembra prošle godine obavezu za sve turiste da prilože negativan PCR test. Do tada je u zemlju moglo da se uđe bez ikakvih ograničenja.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti