Vladimir Bošković postaje novi predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija

Promo

24. 06. 2021. u 11:00

VLADIMIR Bošković, dosadašnji član Izvršnog odbora zadužen za korporativno bankarstvo i globalna tržišta, biće imenovan za novog predsednika Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Владимир Бошковић постаје нови председник Извршног одбора Сбербанк Србија

Vladimir Bošković

Bošković će stupiti na novu funkciju od 1. avgusta 2021. godine, i na njoj će naslediti Marijanu Vasilesku koja postaje predsednica Izvršnog odbora Sberbank Češka.

- Velika mi je čast što ću preuzeti izuzetno odgovornu poziciju predsednika Izvršnog odbora Sberbank Srbija. Želja mi je da naša banka i u narednom periodu nastavi sa razvojem svojih usluga i njihovom daljom digitalizacijom, obezbeđujući moderne i visokokvalitetne bankarske usluge svim klijentima - naglasio je Vladimir Bošković, povodom imenovanja za novog predsednika Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Vladimir Bošković se pridružio timu Sberbank Srbija kao direktor sektora za mala i srednja preduzeća. Tokom 2018. godine je imenovan za člana Izvršnog odbora zaduženog za korporativno bankarstvo i globalna tržišta. U svom dosadašnjem radu pokazao je veliku posvećenost ostvarivanju odličnih rezultata Banke, pružajući veliki doprinos unapređenju kvaliteta kreditnog portfolija u sektoru korporativnih klijenata i izgradnji jednog od najvećih portfolija kros-border kredita na tržištu Srbije.

Sonja Sarkozi/Foto: Promo

- Želela bih da se zahvalim Marijani na njenom izuzetnom upravljanju Bankom tokom proteklih godina, kao i na njenom snažnom doprinosu odličnim finansijskim rezultatima i stalnom razvoju Sberbank Srbija. Drago mi je što poziciju predsednika Izvršnog odbora u Srbiji preuzima Vladimir Bošković i što će naša banka u Srbiji nastaviti svoje uspešno poslovanje. Vladimir je izuzetno posvećen menadžer sa stalnim fokusom na građenju timskog duha i razvoju zaposlenih. Uverena sam da će Vladimir sa svojim timom nastaviti da realizuje odlične inicijative koje će doprineti daljem jačanju naše tržišne pozicije i unapređenju poslovanja u Srbiji - istakla je Sonja Sarkozi, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Europe Group.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije