MALI SAOPŠTIO: 8. juna biće po treći put isplaćeno 50 odsto minimalne zarade

Tanjug

04. 06. 2021. u 09:38

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da će u utorak, 8. juna, država isplatiti treću polovinu minimalca za privredu.

МАЛИ САОПШТИО: 8. јуна биће по трећи пут исплаћено 50 одсто минималне зараде

Foto: Printskrin

Mali podseća da je to jedna od mera u okviru trećeg paketa pomoći i dodao da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

- Pored isplate od 3.000 dinara za vakcinisane, ovog meseca biće isplaćena i pomoć za nezaposlene. To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro dobiće pomoć od 60 evra - rekao je Mali za TV Pink.

Mali je podsetio i da je država pre desetak dana završila isplatu za sugrađane na KiM, a koja je podrazumevala isplatu od 100 evra za sve građane, uključujući i decu, kao i 200 evra za nezaposlene.

Uspešno je završena i isplata prvog dela od 30 evra pomoći, kaže Mali i dodaje da je tu pomoć dobilo oko 5,7 miliona građana.

Ministar podseća da će sledeća isplata od 30 evra biti u novembru, dok će u septembru dodatnu pomoć od 50 evra dobiti penzioneri.

- Kao država pokazali smo da svoje obećanje sprovodimo u dan i u dinar, a tako smo radili i sa prvim i sa drugim i sada sa trećim paketom mera - kaže Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)