KORAK PO KORAK: Kako da dobijete pomoć države za odmor, vaučer stiže na kućnu adresu

V.N.

13. 05. 2021. u 14:23

NOVIH 20.000 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji je planulo, a očekuje se da uskoro bar još toliko dobije odobrenje Vlade Srbije.

КОРАК ПО КОРАК: Како да добијете помоћ државе за одмор, ваучер стиже на кућну адресу

Foto Promo

Njihovim preuzimanjem dobijate mogućnost da, veoma povoljno, obezbedite za sebe odmor.

Da bi neko dobio vaučer, mora prethodno da ima potvrdu o rezervisanom smeštaju u nekom od kategorizovanih i prijavljenih ugostiteljskih objekata, i to u trajanju od najmanje pet noći, izvan prebivališta onog koji koristi vaučer.

 KORAK 1

PO rezervaciji smeštaja u izabranom odmaralištu potrebno je da popunite prijavu koju ćete naći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, čitko i obavezno je potpisati. Uz prijavu potencijalni korisnik obavezno stavlja na uvid fotokopiju lične karte ili pasoša, kao i potvrdu ugostitelja da je rezervisan smeštaj na njegovo ime.

 KORAK 2

KAO potvrda o rezervaciji prihvataće se i ona koja je poslata elektronskim putem, kao mejl ili skeniran dokument, koji je potpisan od strane ugostitelja. Potvrda treba da sadrži period rezervacije, kao ime i prezime osobe na čije ime glasi.

  KORAK 3

UZ prijavu se obavezno stavljaju na uvid fotokopija rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili original penzionog čeka odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda...) koji izdaje banka, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju. Inostrani penzioneri dostavljaju na uvid originalni dokument koji izdaje banka iz Srbije, a kojim se potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

 KORAK 4

POPUNjENA prijava, sa potrebnom dokumentacijom, isključivo se podnosi preko šaltera JP "Pošta Srbije" bilo gde u zemlji. Prijave, koje će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje građana, službenici će preuzimati najkasnije do 15.oktobra 2021.

 KORAK 5

PRIJAVLjENIM osobama, koje su stekle pravo na vaučer, Ministarstvo će preko poslovnica JP "Pošta Srbije", dostaviti vaučere, lično na adresu, putem preporučene pošiljke. Vaučer će, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadržati odštampane podatke o korisniku vaučera odnosno ime i prezime, adresu i JMBG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)