DETALJNA PROGNOZA ZA MAJ I JUN: Danas uživamo pre vremenskog obrta - evo kakve će temperature biti narednih meseci

Tanjug

24. 04. 2021. u 09:15

U SRBIJI jutro hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana će biti pretežno sunčano osim na jugu Srbije gde će biti umereno oblačno, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, severni.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА МАЈ И ЈУН: Данас уживамо пре временског обрта - ево какве ће температуре бити наредних месеци

Foto: D. Balšić

Najniža temperatura biće od 0 do 6, a najviša od 14 do 18 stepeni, saopštio je RHMZ. 

U Beogradu će jutro biti hladno uz slab prizemni mraz. U toku dana pretežno sunčano. Najniža temperatura oko 5, najviša oko 17 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u nedelju ujutro hladno, ponegde slab prizemni mraz. Tokom dana pretežno sunčano i umereno toplo.

Foto: Printscreen/RHMZ

Krajem dana u Vojvodini naoblačenje, tokom noći ponegde slaba kiša. Zatim promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, u ponedeljak u severnim i brdsko-planinskim, a od utorka i u ostalim krajevima.

Kad je reč o dugoročnijom prognozi i onome što nas čeka u maju i junu, stvari stoje ovako: 

MAJ 2021: Malo topliji i suvlji maj

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.7ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24.8ºS. Mesečna suma padavina tokom maja biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 18 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 43 mm.

Foto: Printscreen/RHMZ

JUN 2021: Topliji i malo suvlji jun. Ipak, mesečne količine padavina u granicama višegodišnjeg proseka

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16.4ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 27.8ºS. Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 58 mm.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a