MALU MIU DANAS PONOVO OPERIŠU: Majka obolele devojčice apeluje iz bolnice na dobre ljude da pomognu oko troškova hospitalizacije

Z. RAŠIĆ

19. 04. 2021. u 09:22

MIA Žikić (5) iz Paraćina, devojčica teško obolela od skolioze kičme, zbog čega nikada nije samostalno stala na noge niti prohodala, danas će ponovo biti operisana u jednoj turskoj klinici.

МАЛУ МИУ ДАНАС ПОНОВО ОПЕРИШУ: Мајка оболеле девојчице апелује из болнице на добре људе да помогну око трошкова хоспитализације

Mia sa starijom sestrom i majkom ranije u porodičnom domu / Foto Privatna arhiva

Dete se već mesec dana nalazi sa majkom u toj bolnici, u kojoj je polovinom marta hitno operisana zbog posledica kovida koje su joj ugrožavale život, a njena majka Milena uputila je apel na društvenim mrežama tražeći pomoć od humanih ljudi da pomognu porodici u plaćanju nove operacije i dosadašnjeg lečenja.

Mii se nakon preležanog kovida pojavila cista duž kičme, zbog čega ju je majka pre vremena odvela na kontrolu, a kako su lekari utvrdili početak sepse, morali su hirurški da uklone ne samo cistu, već i implant koji su joj ugradili prošle godine jer joj je bakterijska infekcija ugrozila život.

- Nova operacija vraćanja implanta, halotrakcija i mesec dana ležanja u bolnici koštaće nas oko 60.000 evra. Molim zato sve dobre ljude koji su u mogućnosti da nas podrže u našoj borbi - apelovala je majka na "Fejsbuku".

Podsetimo, zbog velikog stepena zakrivljenosti kičmenog stuba ova umilna devojčica od rođenja nije mogla da se fizički razvija poput zdrave dece. Ruke je jedva pokretala, nije mogla samostalno ni da sedi, pa je sa nepunih godinu dana upućena na Kliniku za rehabilitaciju u Beogradu.

Dugoročnije rešenje nudila je jedino jedna poznata klinika u Istanbulu u Turskoj. Za tu prvu operaciju, izvedenu prošle jeseni, u humanitarnoj akciji prikupljena su sredstva i Mia je operisana.

- Posle poslednje operacije Mia na glavi nosi takozvanu halotrakciju - metalni obruč sa tegovima koji joj izdužuju kičmeni stub i ne dozvoljavaju da se on ponovo iskrivi i vrati u staro stanje. Kako joj se zdravstveno stanje stabilizovalo i oporavila se od začetka sepse, novom operacijom implant sad treba da se vrati - objasnila je majka Milena.

Mia je, inače, juče u bolnici obeležila svoj peti rođendan.

POMOĆ PUTEM SMS I RAČUNA

DA bi se što pre sakupio novac za novu operaciju, najjednostavnije je upisati 608 i poslati SMS na 3030. Za slanje SMS poruke iz Švajcarske treba upisati: human608 i poslati SMS na 455. Moguća je i uplata platnim karticama putem linka E-doniraj i sa pejpal-naloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)