ČUVARI SRPSKOG NEBA U AKCIJI: Vojska Srbije spremna za vežvu "Odgovor 2021" (VIDEO)

Novosti onlajn

16. 04. 2021. u 17:20

NA poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" sutra će biti održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", kojoj će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić.

ЧУВАРИ СРПСКОГ НЕБА У АКЦИЈИ: Војска Србије спремна за вежву Одговор 2021 (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Facebook

Sve jedinice Vojske Srbije spremne za sutrašnju vežbu „Odgovor 2021“ na kojoj će prikazati obučenost i savremeno naoružanje kojim su opremljene.

- Čuvari našeg neba, hrabri pripadnici RV i PVO su, kao i uvek, na visini zadatka. Neustrašivi pripadnici naše kopnene vojske uvek spremni, na prvoj liniji. Sve jedinice Vojske Srbije spremne za sutrašnju vežbu „Odgovor 2021“ na kojoj će prikazati obučenost i savremeno naoružanje kojim su opremljene. Mi smo uvek tu, uz svoj narod! Služimo Srbiji! - navisao je uz video iz pilotske kabine ministar odbrane Nebojša Stefanović. 

Juče je održana i generalna proba vežbe.

Na poligonu "Orešac" prikazana je sposobnost specijalnih jedinica vojske i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije, dok su na "Pasuljanskim livadama" su jedinice Kopnene vojske, RV i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a prikazale postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovale su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane a jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe sutra će više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na dva poligona prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)