SRPSKA ARMIJA MOĆNO GAZI: Sve spremno za završni dan vežbe "Odgovor 2021" (VIDEO)

Novosti online

15. 04. 2021. u 19:06

GENERALNA proba završnice Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ održana je danas na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“.

СРПСКА АРМИЈА МОЋНО ГАЗИ: Све спремно за завршни дан вежбе Одговор 2021 (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Generalnoj probi prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na poligonu “Orešac“ danas je prikazana sposobnost specijalnih jedinica Vojske Srbije i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije.

Na „Pasuljanskim livadama“ jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazale su postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad. Dejstvovala je lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane. Jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!