NEPRIJATELJSKI AVIONI IZVRŠILI SU PRVE NAPADE: Ovako nam su nam pre 22 godine saopštene vesti o početku bombardovanja (VIDEO)

Novosti online

24. 03. 2021. u 14:36

POŠTOVANI gledaoci, dobro veče...Neprijateljski avioni agresorskih NATO snaga oko 20 časova izvršili su prve raketne napade na našu zemlju. Avijacija NATO-a je u prvom talasu agresija gađala ciljeve u Prištini, Kuršumliji, Danilovgradu, Novom Sadu, Pančevu i Podgorici...

НЕПРИЈАТЕЉСКИ АВИОНИ ИЗВРШИЛИ СУ ПРВЕ НАПАДЕ: Овако нам су нам пре 22 године саопштене вести о почетку бомбардовања (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin

U jednom od prvih dnevnika 24. marta 1999. godine, dana kad je počelo NATO bombardovanje Jugoslavije upravo ovo su bile jedne od reči voditelja koji je saopštio najteže moguće vesti za našu zemlju, i najavio pakao koji je potom trajao 78 dana.

Iako je narod, kako se pričao, naslućivao da će se nešto desiti, to su saznali ipak sa malih ekrana...O tome se upravo u medijima slušalo narednih 78 dana...

Voditelj RTS-a u Dnevniku je rekao da je neprijatelj koristio vazdušni prostor Hrvatske, Mađarske i Albanije.

Voditelj je zatim pročitao saopštenje Generalštaba, koje je napade potvrdilo.

Kako je izgledao prvi dnevnik koji nam je saopštio da počinje napad na našu zemlju u kojem je, kako je kasnije objavljeno, ubijeno 2.500 ljudi od kojih 79 dece, pogledajte u video snimku ispod:

Podsetimo, pre tačno 22 godine na današnji dan započeli su vazdušni napadi NATO snaga na Srbiju, odnosno tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana, koliko su trajali napadi, prema pojedinim izvorima poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Ukupan broj žrtava nije zvanično utvrđen.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)