HVALA DANIJELI ŠTAJNFELD: Zorana Mihajlović- NJen primer će podstaći i druge žene

Novosti online

22. 03. 2021. u 21:13

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović zahvalila je glumici Danijeli Štajnfeld na hrabrosti da prijavi nasilnika koji ju je seksualno napastvovao.

ХВАЛА ДАНИЈЕЛИ ШТАЈНФЕЛД: Зорана Михајловић- Њен пример ће подстаћи и друге жене

Zorana Mihajlović

Istakla je da je zgrožena rečima koje na snimku razgovora izgovara čovek koji je pritom i javna ličnost, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.

Ona je istakla da veruje da će Štajnfeld svojim primerom podstaći i druge žene da ne ćute i da prijave nasilnike, jer, kako je rekla, niko nije toliko moćan da ne odgovara za nedela koja je učinio.

- Tužilaštvo i nadležni organi su tu da rade svoj posao, a na nama je da pružimo podršku žrtvama, da ih ne osuđujemo i ne viktimizujemo dodatno, već da kao zrelo društvo pokažemo kakvu budućnost za svoju decu želimo, da negujemo kulturu nenasilja i poštovanja jednih prema drugima - rekla je Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je naglasila da su reči koje izgovara Branislav Lečić na snimku sramne i uvredljive za svaku ženu, a posebno traumatične za onu koja je proživela seksualno nasilje.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije