POSLEDNJI TRZAJI ZIME: Narednih dana novo zahlađenje, a potom sledi temperaturni preokret

Novosti online

18. 03. 2021. u 19:44

PROLEĆE nam kalendarski stiže za vikend. Što se tiče temperature ona će narednih dana biti ispod proseka za ovo doba godine, dok će tek poslednjih dana marta biti u blagom porastu, ali će jutra i dalje biti nešto hladnija.

ПОСЛЕДЊИ ТРЗАЈИ ЗИМЕ: Наредних дана ново захлађење, а потом следи температурни преокрет

Foto: A. Stevanović

Sutra nas očekuje hladno i oblačno vreme, u toku dana sneg i kiša, a to potvrđuje i zvanična prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), gde je najavljeno da će u Srbiji sutra ujutru po kotlinama i duž rečnih tokova biti zastupljena kratkotrajna magla, a tokom jutra i pre podneva pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom, na planinama i ponegde u nižim predelima sa snegom.

Očekuje nas jutarnji minimum od -1 do +3 stepena Celzijusa, a dnevni maksimum od +2 do +8 stepeni Celzijusa, dok će na jugu biti oko +14 stepeni Celzijusa.

Meteorolog Đorđe Đurić otkrio je da je pred nama veoma nestabilan period sa temperaturnim oscilacijama.

- Do kraja sedmice u Srbiji će biti izuzetno promenljivo i hladno za ovo doba godine. Povremeno će padati kiša u većem delu zemlje, dok je u brdskim i planinskim delovima moguć i sneg. NJegova pojava moguća je tokom noći i u ranim jutarnjim satima i u nižim predelima, ali se tamo neće zadržavati. Temperatura će varirati u manjem opsegu, te se u većem delu zemlje do vikenda očekuje između 4 i 10 stepeni Celzijusa- rekao je Đurić.

Meteorolog nam je otkrio kada ćemo uskoro moći da odložimo zimske jakne jer nas više temperature očekuju pred sam kraj meseca, kada će dostizati čak i do 15-20 stepeni Celzijusa.

- U aprilu nas takođe čeka promenjivi period, biće dosta padavina, ali ćemo moći da uživamo u pravim prolećim temperaturama- otkrio je Đurić.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)