GEOPOLITIČNOST SAVREMENOG SVETA: Predavanje Milorada Vukašinovića na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada (VIDEO)

V. N.

23. 02. 2021. u 20:12

PREDAVANjE Milorada Vukašinovića na temu "Geopolitičnost novog protekcionizma" može se pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

ГЕОПОЛИТИЧНОСТ САВРЕМЕНОГ СВЕТА: Предавање Милорада Вукашиновића на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада (ВИДЕО)

Foto: KCNS

Kao i prethodna predavanja i ovo je motivisano globalnom atmosferom prouzrokovanom korona virusom, koja nepovratno menja dosadašnje geopolitičke obrasce. Posebno je osvetljen fenomen novog protekcionizma i njegove manifestacije u savremenom svetu.

Sada je sasvim izvesno da će doskorašnji modeli upravljanja svetskim prostorom, koje je poslednjih nekoliko decenija nametnula era globalizacije, biti podvrgnuti radikalnom preispitivanju.

Kada govorimo o neoliberalnoj globalizaciji, mislimo na tendencije koje su u međunarodnoj politici zastupljene od šezdesetih godina dvadesetog veka, a savremena globalizacija je kvalitativno novi oblik internacionalizna koji se u odnosu na stari ogleda u odnosu prema državi, objašnjava predavač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina