PRESUDA U SLUČAJU "AGROBANKA": Desetoro optuženih osuđeno na 23 godine zatvora

N. B.

09. 02. 2021. u 17:10

POSLE skoro devet godina od kako je započeo postupak zbog sumnje u malverzacije prilikom dodeljivanja kredita "Agrobanke",, danas je u Specijalnom sudu u Beogradu izrečena prvostepena presuda , kojom je desetoro optuženih osuđeno na ukupno 23 godine zatvora.

ПРЕСУДA У СЛУЧАЈУ АГРОБАНКА: Десеторо оптужених осуђено на 23 године затвора

Foto: M. Anđela

Istraga je pokrenuta u avgustu 2012. godine kada je, između ostalih uhapšen nekadašnji predsednik Izvršnog odbora te banke Dušan Antonić. Međutim, on nije obuhvaćen današnjom presudom, jer je prema njemu pre tri godine razdvojen postupak zbog procesne nesposobnosti za suđenje. Antonić je, inače, negirao sve optužbe na početku suđenja.

Tužilaštvo smatra da postoji opravdana sumnja da su optuženi od početka 2006. pa do kraja 2011. godine protivno Zakonu o bankama i internim propisima i procedurama u "Agrobanci" odobravali kredite, bankarske garancije, davali menice i otpisivali dospele obaveze preduzeća, klijenata banke.

Odobreni krediti, navodno, nisu vraćeni, a izdate bankarske garancije i avalirane menice pale su na teret "Agrobanke". Na taj način banka je oštećena za više desetina miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna