OTPUŠTALI PO ZAKONU: Šta su ustanovili inspektori o SMS otkazima u "Šinvonu"

J. Ć.

04. 02. 2021. u 21:33

NAKON što su radnici fabrike "Šinvon" u Nišu putem SMS-a obavešteni da im neće biti produžen ugovor o radu, inspekcija rada nakon iznenadne kontrole utvrdila da su u januaru 233 radnika ostala bez posla.

ОТПУШТАЛИ ПО ЗАКОНУ: Шта су установили инспектори о СМС отказима у Шинвону

Foto abr.co.rs

Međutim, njihov zaključak je da je sve urađeno u skladu sa zakonom, da većini radnika nije produžen ugovor na određeno, dok su neki sporazumno prekinuli radni odnos.

Radnike kojima ugovor nije produžen ne znaju zbog čega su bili angažovani nakratko, i zašto je odjednom toliko njih otpušteno, kada su oglasi za posao u "Šinvonu" aktivni i dalje.

To pitanje ni novinari nisu dobili od nadležnih u fabrici. "Šinvon", ćerka firma južnokorejske "Jure" je pogon u Nišu otvorio pre desetak godina i tada je, prema podacima Ministarstva privrede, dobio tri miliona evra podsticaja, uz obavezu da uloži osam miliona evra i zaposli 300 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas