"OTKAZ" STIGAO SMS PORUKOM: Bez posla ostalo 188 radnika niškog "Šinvona"

J. Ć.

02. 02. 2021. u 22:15

SKORO 200 ranika, uglavnom zaposlenih na određeno vreme, ostalo je bez posla u fabrici "Šinvon" u Nišu, a za još njih 160 neizvestan je opstanak u ovoj fabrici, tvrdi odbornik koalicije "Niš, moj grad" Miodrag Stanković.

ОТКАЗ СТИГАО СМС ПОРУКОМ: Без посла остало 188 радника нишког Шинвона

Foto abr.co.rs

Otpušteni radnici dobili su SMS poruku da zbog smanjenog obima posla fabrika nije u mogućnosti da im produži ugovor i da se jave kadrovskoj službi da preuzmu dokumentaciju, a neki od njih poruke su dobili i na putu do posla.

- Dobila sam poruku 20. januara da mi ugovor neće biti produžen. Mislila sam da je to zbog bolovanja, zbog korone sam bila na bolovanju malo duže, ali onda sam čula da nisam jedina, da je mnogo radnika dobilo istu poruku - tvrdi jedna od radnica ove firme.

Stanković, koji je saopštenjem za medije obavestio javnost o otkazima u "Šinvonu", kaže da su se njemu radnici obratili molbom za pomoć:

- Zaposleni su istakli da su morali da rade i vikendom, jer im se pretilo otkazima. Ukupno 188 ljudi je ostalo bez posla, najveći broj njih su jedini zaposleni u svojim porodicama, što znači da je isto toliko porodica ostalo bez prihoda. Zaposleni su mi rekli da se planira otpuštanje još 160 radnika u "Šinvonu" u martu.

On je pozvao nadležne da spreče masovna otpuštanja SMS porukama u "Šinvonu", ćerki-firmi južnokorejske "Jure".

Odgovore na pitanja o ovoj situaciji do sada iz "Šinvona" nismo dobili.

Inače, "Šinvon" intenzivno traži nove radnike za posao, a ti oglasi mogu se videte i po gradu. Podsetimo, "Šinvon" je pogon u Nišu otvorio pre desetak godina i tada je, prema podacima Ministarstva privrede, dobio tri miliona evra podsticaja, uz obavezu da uloži osam miliona evra i zaposli 300 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OTEŽANO DISANJE, GLAVOBOLJE, UBRZAN RAD SRCA... Beograđani se žale na brojne tegobe, lekar objasnio o čemu je reč i kako možemo sebi pomoći