DODELJENA NAGRADA „NIKOLA BRAŠOVAN“ U VRŠCU: Danilović i Čokorilo ovogodišnji laureati

J.J.Baljak

28. 01. 2021. u 12:06

NAGRADA „Nikola Brašovan“, koju Grad Vršac tradicionalno dodeljuje najboljim prosvetnim radnicima, ove godine je pripala prosvetarima koji predaju fizičko vaspitanje – Dragani Danilović iz Gimnazije „Borislav Petrov Braca“ i Zoranu Čokorilu iz OŠ „Vuk Karadžić“.

ДОДЕЉЕНА НАГРАДА „НИКОЛА БРАШОВАН“ У ВРШЦУ: Даниловић и Чокорило овогодишњи лауреати

Foto: Printskrin

Profesorka Dragana Danilović od 1999. godine predaje u Gimnaziji, gde vodi košarkašku sekciju i sekciju ritmičke gimnastike. Već 11 godina je koordinator u organizaciji Maturantske parade u Vršcu i aktivan je član hora Raspevani profesori, koji nastupa i takmiči se u zemlji i inostranstvu.

Nastavnik Zoran Čokorilo se osim uspešnog pedagoškog rada u školi, iskazao i dobrim rezultatima sa mlađim selekcijama FK „Vršac“, a u Sokolskom društvu Vršac skoro dve decenije radi kao trener sportske i razvojne gimnastike.

Ova prestižna nagrada uručena im je u prostorijama Gradske kuće, s obzirom na to da, zbog epidemiološke situacije nije organizovana tradicionalna svetkovina tim povodom.

Inače, Nikola Brašovan bio je ugledni srpski pedagog, politički i kulturni radnik, rodom iz Vršca, koji je neumorno radio na reorganizaciji vršačkih škola u duhu nacionalne prosvete. Bio je i osnivač i direktor prve Građanske škole u Vršcu 1920. godine. Njegov sin je poznati srpski arhitekta Dragiša Brašovan.

Foto: Printskrin

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest