ZA DOKTORANTE 200 STIPENDIJA: Javni poziva Ministarstva prosvete

Lj.B.

22. 01. 2021. u 12:25

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Javni poziv za dodelu stipendija studentima doktorskih akademskih studija na visokoškolskim ustanovama.

ЗА ДОКТОРАНТЕ 200 СТИПЕНДИЈА: Јавни позива Министарства просвете

Foto Vlada RS

Studenti se mogu prijaviti do 19. februara.

Ministarstvo će dodeliti, po ovom Javnom pozivu, ukupno do 200 stipendija za različite naučne oblasti, a dobitnici stipendija biće uključeni u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija.


Ministarstvo je uputilo i javni poziv studentima master i doktorskih akademskih studija i istraživačima da se prijave za stipendije i za finansijsku podršku koju Ministarstvo pruža u okviru pet programa. Za realizaciju podrške u okviru ovih pet programa Ministarstvo je u budžetu obezbedilo 817.939.400,00 dinara.

U okviru ovih programa Ministarstvo će finansijski podržati 17 različitih aktivnosti studenata, doktoranada i istraživača među kojima su stipendiranje studenata doktorskih i master akademskih studija, mladih istraživača, sufinansiranje učešća na naučnim skupovima, studijskih boravaka u inostranstvu, troškove prijave i odbrane doktorskih disertacija istraživača i stipendista Ministarstva, postdoktorskog usavršavanja istraživača. Ministarstvo će izdvojiti sredstva i za nabavku naučne i stručne literature iz inostranstva, izdavanje naučnih časopisa i monografija, održavanje naučnih skupova i sufinansiranje kolektivnih članarina u međunarodnim naučnim udruženjima i organizacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna