ZBOG PADAVINA U PRETHODNA DVA DANA: Proglašena redovna odbrana od poplava na slivu Ibra

Tanjug

12. 01. 2021. u 10:00

RUKOVODILAC sektora JVP "Srbijavode" u Kraljevu Miloš Batalo, kaže da je to preduzeće sinoć proglasilo redovnu odbrane od poplava na slivu Ibra, zbog padavina u prethodna dva dana, koje su naročito pogodile prostor Kosova i Metohije.

ЗБОГ ПАДАВИНА У ПРЕТХОДНА ДВА ДАНА: Проглашена редовна одбрана од поплава на сливу Ибра

Foto: J. Stojković

Batalo je za TV Pink rekao da je odluka doneta zbog prevazilaženja kvote redovne odbrane od poplava na izveštajnoj stanici Raška, zbog tendencije blagog porasta i zasićenja tla, s obzirom na meteorološku situaciju.

To, kako je objasnio, podrazumeva angažovanje i preduzimanje mera - radova, angažovanje ljudstva i mehanizacije preventivno da se prati šta se događa sa velikim vodama.

-U ovom trenutku ne očekujemo da nešto značajnije može da se dogodi u slivu Ibra, s obzirom na to da je prema podacima izveštajne stanice Raška Ibar u blagoj stagnaciji i očekujemo da će do kraja dana biti u blagom opadanju - rekao je Batalo.

Naglasio je da je JVP ''Srbijavode'' spremno da odgovori ovakvim izazovima i da su imali teže situacije.

-Zahvaljujući objektima koje smo izgradili poslednjih nekoliko godina podigli smo u značajnoj meri kao javno preduzeće i kao država bezbednost građana i materijalnih dobara i zaštite materijalnih dobara na ovom području - naveo je Batalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina