BEZ STRUJE 10.000 KORISNIKA - Rančić: U poplavama evakuisano 34 ljudi

Tanjug

12. 01. 2021. u 09:45

БЕЗ СТРУЈЕ 10.000 КОРИСНИКА - Ранчић: У поплавама евакуисано 34 људи

Foto: J. Stojković

POMOĆNIK načelnika Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice Saša Rančić kaže da je u poplavama, koje su izazvane obilnim padavinama, evakuisano 34 ljudi, a da je još oko 10.000 korisnika bez struje.

On je za TV Pink rekao da pripanici Sektora za vanredne situacije bili angažovani tokom jučerašnjeg dana na svim lokacijama gde je bilo potrebno i u rešavanju problema poplava i snežnih padavina.

-Što se tiče snežnih padavina nismo imali poziva za spasavanje i evakuaciju ljudi - naveo je on.

Navodi da su se komunalna preduzeća potrudila da očiste sneg koji je padao u Zapadnoj Srbiji i dodaje da su svi putevi prohodni, osim puteva nižih kategorinja koji vode ka brdskim predelima i da očekuje da će danas moći da se probiju do najudaljenijih planinskih mesta u Srbiji.

Rančić kaže da je Srbija mnogo uradila na izgradnji i sanaciji vodotokova prvog reda, te da se na tim vodotokovima ne očekuju problemi.

-Što se tiče vodotokova u ugroženom delu juga, sve su to bujični vodotokovi koji su juče pravili priobleme. Oni su sada u opadanju. Po najavi RHMZ doći će do blagog porasta Južne Morave kod Aleksinca i nizvodno - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)