ĐACI PONOVO U KLUPAMA: Dr Kisić objasnila koje mere i dalje važe

Novosti online

11. 01. 2021. u 11:19

MINISTARKA za rad i epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, rekla je, nakon sednice kriznog štaba, da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara, onako kao što je bilo od 1. septembra.

ЂАЦИ ПОНОВО У КЛУПАМА: Др Кисић објаснила које мере и даље важе

Foto Tanjug

Kako je navela, sve mere koje su do sada na snazi, važiće i dalje, a odnose se na obavezan PCR test pri ulasku u zemlju i rad ugostiteljskih objekata do 20 časova.

Napomenula je da će Insititut Banjica u toku ove nedelje, s obzirom na pad učestalosti oboljevanja, izaći iz kovid sistema.

Istakla je da vakcinacija ide nesmetanim tokom i da da danas u zemlju ulazi oko 19.000 vakcina proizvođača Fajzer.

- Srednjoškolci će u školu ići svake druge nedelje po pola odeljenja, a u osnovnim školama svaki drugi dan, kao što je bilo u septembru - rekla je Kisić Tepavčević.

Do kada će važiti mere, ne zna se, a zavisi od epidemiološke situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja