BEOGRAD TREĆI U SVETU PO RADU "IZ FOTELJE": Visoka pozicija srpske prestonice a na listi 50 najboljih gradova za rad na daljinu

A. V. V.

09. 01. 2021. u 10:14

NA svakodnevni odlazak u firmu za vreme pandemije zaposleni širom sveta morali su da zaborave. Prema oceni stranog portala "Big seven travel", Beograd je od 50 gradova koji imaju najbolje uslove za rad na daljinu zauzeo visoku, treću poziciju, iza Talina, glavnog grada Estonije i gruzijskog Tbilisija.

БЕОГРАД ТРЕЋИ У СВЕТУ ПО РАДУ ИЗ ФОТЕЉЕ: Висока позиција српске престонице а на листи 50 најбољих градова за рад на даљину

Ilustracija / Foto Depositphotos

Srpska prestonica se, prema navodima ovog portala, našla na trećem mestu zbog centralne pešačke zone ispunjene kafe -galerijama i prodavnicama, kao i velikog izbora tehnološki dobro opremljenih prostora za rad sa neprekidnim brzim internetom na raspolaganju.

Rangiranje na osnovu kojeg je napravljena lista zasnivalo se na više kriterijuma od kojih su najvažniji bili povoljni troškovi života i pristupačnost interneta u parkovima i restoranima.

Estonija je zbog epidemiološke situacije omogućila zaposlenima koji rade od kuće da se na godinu dana presele u prestonicu. Talin je bio idealna destinacija za ovaj način obavljanja, prema mišljenju "Big seven travela", zbog naglo rastuće digitalne ekonomije i niskih troškova života, gde najam stana u samom centru grada iznosi oko 500 dolara mesečno. Zbog ovih prednosti je glavni grad Estonije zaslužio prvo mesto na listi.

Iza Talina, vicešampionsko mesto je pripalo prestonici Gruzije, Tbilisiju, koji je takođe uveo vizu za radnike na daljinu tokom pandemije. Pored toga, oni koji se odluče da otputuju u ovu zemlju na raspolaganju imaju i veliki izbor poslovnog prostora i onog za stanovanje, koji su mnogo jeftiniji nego u Zapadnoj Evropi.

Iza Beograda na listi su dalje Bali (Indonezija), Cijang Mai (Tajland), Berlin (Nemačka), Singapur, Buenos Ajres (Argentina), Hanoj (Vijetnam) i Ljubljana (Slovenija).

REDOSLED

OD ostalih evropskih gradova koji su se našli na listi 50 najboljih su Porto, na 31. mestu, Madrid - 32, Budimpešta - 38, Cirih - 44, Lisabon - 46, Prag 47. i Las Palmas na Kanarskim ostrvima kao 48. na listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)