PANDEMIJA NIJE BOŽJA VOLJA: Božićna poslanica beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara

R. Dr.

23. 12. 2020. u 22:30

PANDEMIJA je bunt prirode protiv savremenog načina života čoveka. Bogu svakako nije drago što živimo u strahu od zaraze, sa maskama na licu, ali proslavljanje Hristovog ovaploćenja jedini je izlaz iz svih današnjih redukcija života.

ПАНДЕМИЈА НИЈЕ БОЖЈА ВОЉА: Божићна посланица београдског надбискупа Станислава Хочевара

Nadbiskup Stanislav Hočevar

Ovo je u Božićnoj poslanici u sredu poručio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. On je pozvao vernike da iskoriste pandemiju koja može postati "istinska proročka snaga savremenog čoveka".

- Isus se ne miri sa tim da živimo u strahu i neizvesnosti. Nije njegova volja da budemo udaljeni jedni od drugih. Sve to smo nažalost, svesno ili nesvesno, sami izabrali - rekao je nadbiskup.

Prema njegovim rečima, čovek sam svesno proteruje Boga, pa time i zdravlje. On je postavio i pitanje sastojaka vakcina koje se nude kao zaštita od virusa, ali i osudio sebičnost savremenog čoveka.

Badnji dan i Božić, po gregorijanskom kalendaru, katoličkim vernicima čestitao je u sredu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svim ljudima koji slave želim da praznike provedu u zdravlju i veselju sa svojim porodicama - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)