HRVATSKI ISTORIČAR ŠOKIRAO: U toku je krađa srpske istorije! Ako su Dečani albanski, zašto ih NATO čuva od njih?

Novosti online

19. 12. 2020. u 16:26

HRVATSKI istoričar Goran Šarić rekao je za Srpski radio Čikago da Albanci kradu srpsku istoriju.

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ШОКИРАО: У току је крађа српске историје! Ако су Дечани албански, зашто их НАТО чува од њих?

Foto: Printskrin Podkast inkubator

- Na području Srbije, pre 7.500 godina postojala je jedinstvena civilizacija naprednija nego Sumer i Egipat u svoje vreme. Albanci to sve pripisuju sebi, figurine iskopane u Srbiji, vinčanskoj kulturi stavljaju na omote svojih knjiga i onda ih izdaju na engleskom jeziku u Americi. Šalju svoje studente na američke univerzitete i sutra će ti studenti tamo predavati i svuda će se učiti istorija da je sve ovo bilo albansko - rekao je Šarić.

On je kritikovao srpske profesore zbog toga što, kako kaže, o tome ne govore.

- Ne samo da se otima najstarija istorija, nego i Nemanjići, Dečani... Ja sam sa pravom postavio pitanje: Ako su Dečani albanski, zašto ih onda NATO čuva od Albanaca? - pitao je Šarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...