OVO JE NEDOPUSTIVO! DANICA GRUJIČIĆ NIKAD OŠTRIJA: Doktorka otkrila odakle nam preti najveća opasnost

Novosti online

11. 12. 2020. u 20:52

DIREKTORKA Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije govorila je o opasnostima koje "vrebaju" na Internetu.

ОВО ЈЕ НЕДОПУСТИВО! ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ НИКАД ОШТРИЈА: Докторка открила одакле нам прети највећа опасност

Dr Danica Grujičić / Foto N. Skenderija

Kada je čovek teško bolestan, hvata se za slamku spasa i u očaju poseže za ekstremnim rešenjima i lekovima, a koja najčešće pronalazi na Internetu. Od konzumiranja buba, preko ispijanja urina do mnogo opasnijih "lekova" poput krečne vode, ljudi su spremni da probaju sve i svašta ne bi li se spasili, Nažalost, posledice ovakvog lečenja gotovo uvek imaju tragičan epilog. 

Iako je u današnje vreme skinuta stigma sa "alternativne medicine", lekari ipak apeluju da se pacijenti ne leče sami, već da se o svakoj mogućoj terapiji prvo posavetuju sa svojim lekarom. Jer opasnosti od "neproverenih lekova" su ogromne.

O opasnostima lečenja preko interneta, koje je sve češća pojava u današnje vreme, govorila je i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije, dr Danica Grujičić koja se u svojoj praksi susretala sa slučejevima gde se ovakav vid lečenja završio tragičo. 

- Kada je u pitanju alternativa i altrnativno lečenje, imali smo pacijentkinju koja je spržila jednjak zato što je njena ćerka pročitala na intenetu da krečna voda topi tumor. Onda smo pacijentkinju koja je umrla od gladi jer je pročitale negde na internetu, ako ne jedete, tumor neće imati čime da se hrani itd. To su strašne stvari i upravo zato govorim da je internet opasnost - ispričala je za TV Prvu. 

- Jedno vreme je bio popularan vitamin B17. Vi ne znate kakve komplikacije su bile sa funkcijom jetre kod pacijenata koji su ga uzimali. Jetra je prečišćivač organizma i vi onesposobite svoju jetru zato što pijete nekakvu alternativu. Zato, nikakva alternativa dok ne razgovarate sa svojim onkologom, svojim lekarom - kaže dr Grujičić i dodaje:

- Loša strana interneta je što svako ko se ne razume u medicinu, ne da se ne razume, nego nema pojma ni o čemu, dozvoljava ebi da priča o vrlo ozbiljnim stvarima. Mogu da razumem kad neko kaže da korosti neku biljku i oseća se dobro. To mogu da razumem. Ali da neko nudi lek za rak, a da to nije ispitano od strane zvanične medicine, to je apsolutno nedopuštena kategorija - oštro je zaključila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Petar

11.12.2020. 23:12

Гдје је ваш лек за рак? Не само за рак, него за скоро све тешке болести. Медицина, углавном, зна да одреже и одстрани: да се бави последицама, а не узроцима. Чиста медицина тапка у месту десетинама година. Међутим, захваљујући електроници у стању су да виде најскривеније делове тела. Али, то је захваљујући тој грани, а не медицини. Нису у стању да пронађу ефикаснији антибиотик, него се ослањају на онај чија се база вуче још из осамнаестога вијека, а и тада је откривен сасвим случајно?

Ajde

13.12.2020. 21:04

Opasnost predstavljaju i stanovi koji su idati i koriste se kao poslovni prostor, u jednom stanu u mojoj zgradi ima 14 zaposlenih. Lift je metar sa metar.