ULEPŠALI PRAZNIKE DECI BEZ RODITELJA: Studenti podelili paketiće mališanima u svratištu

B.B.

04. 12. 2020. u 14:01

EPIDEMIJA virusa korona ujedinila je studente celog regiona da sakupe novogodišnje paketiće za decu Svratišta u Krfskoj ulici.

УЛЕПШАЛИ ПРАЗНИКЕ ДЕЦИ БЕЗ РОДИТЕЉА: Студенти поделили пакетиће малишанима у свратишту

Foot: Privatna arhiva

Više od 250 studenata osnovnih i master studija, uglavnom ekonomije i menadžmenta, iz zemalja bivše Jugoslavije se uključilo u akciju slanja paketića mališanima, kako bi im bar na trenutak vratili osmeh.

Akademci su se, spremajući se za onljan takmičenje "Marketing čelindž" za najbolju marketinšku ideju, brendiranje turističkih destinacija, visokoobrazovnih ustanova i društvenih mreža odlučili da, umesto kotizacije skupe odeću, slatkiše i sredstva za higijenu za Decu Svratišta.

Pokloni su do Beograda stizali preko prijatelja, prevozom, a deci su ih, uy simbolično puštanje balona uručili kolege iz Beograda. Kako bi im pokazali da nisu usamljeni u svojoj humanosti, studentima su se prudružili i profesori fakulteta.

- Naš cilj je bio ulepšati predstojeće praznike deci bez roditelja. Svesni smo toga da se veliki broj mališana nalazi na ulici, bez hrane, tople odeće i lepe reči. Treba pružiti ruku onome kome je potrebna. Dobro uvek kruži - kaže Marija Stojanović, studentkinja FON-a iz Beograda.

Za njenog kolegu Luku Stevovića iz Crne Gore, to je čin čovekoljublja, a sa tim se čovek rađa.

- Što više prepoznajemo sebe  ili svoje najbliže u situacijama u kojoj su najugroženiji, to ćemo više pomoći drugima - istakla je docent dr Bojana Ostojic, organizator takmičenja. - Ako mislimo na dobar osećaj koji imamo kada doniramo novac ili damo nepotrebnu odeću siromašnima, učinićemo to bez razmišljanja. Mi smo na prvom mestu pedagozi, a zatim profesori.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas