BEBA IZ KLENJA USKORO SA RODITELJIMA: Socijalni radnici su omogućili kratkotrajna viđanja

A.D.

27. 11. 2020. u 13:35

БЕБА ИЗ КЛЕЊА УСКОРО СА РОДИТЕЉИМА: Социјални радници су омогућили краткотрајна виђања

Kuća porodice Teodorović u Klenju / Foto A. Delić

OSNOVNO javno tužilaštvo u Šapcu privodi kraju prikupljanje dokaza u postupku protiv bračnog para Dragane (46) i Dragana (49) Teodorovića iz Klenja, koji su letos svog novorođenog sina predali lekarima tvrdeći da su ga pronašli u dvorištu pored traktora. Istovremeno, socijalni radnici omogućili su kratkotrajna viđanja bebe i roditelja.

Dragan se tereti za krivično delo promena porodičnog stanja, a Dragana za kršenje porodičnih obaveza. Prema dosadašnjoj istrazi, žena se porodila u žbunju pored kuće i sama presekla pupčanik, ali otac to, navodno, nije znao, pa je bebu koju je ugledao u travi odneo u dom zdravlja u Bogatiću.

- Centar za socijalni rad omogućio je takozvano viđanje u kontrolisanim uslovima što ima za svrhu da omogući socijalnim radnicima da procene kapacitet roditelja, emocije i da li prihvataju dete - kaže naš sagovornik dobro upućen u ovaj nesvakidašnji slučaj i dodaje da Teodorovići već imaju odraslu decu, te da pokazuju želju da im se beba vrati.

Upućeni u ovaj nesvakidašnji slučaj za „Novosti“ kažu da su, posredstvom porodičnog advokata, Teodorovići organima gonjenja uputili predlog o nagodbi. Svakako, to bi skratilo postupak jer se ne bi radilo veštačenje majke Dragane, koja je u trenutku izvršenja dela - odmah nakon porođaja - mogla biti u neuračunljivom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)