DIREKTORE KRIVI ZBOG MASKE: Kontroverzni sindikalac Dejan Đukić podneo prijavu protiv rukovodilaca škola

B. Borisavljević

21. 11. 2020. u 08:40

DEJAN Đukić, koji se predstavlja kao predsednik nereprezentativnog Sindikata zaposlenih u policiji, inače poznat po brojnim tužbama, protiv - Aleksandra Vučića, Vilijema Vokera, Branislava Trifunovića, Aleksandra Vulina, učesnika "prajda"..., po tome što je i privođen tokom policijske službe - sada je "udario" na prosvetare.

ДИРЕКТОРЕ КРИВИ ЗБОГ МАСКЕ: Контроверзни синдикалац  Дејан Ђукић поднео пријаву против руководилаца школа

Foto Fejsbuk

Podneo je krivične prijave protiv direktora svih osnovnih i srednjih škola u Beogradu tvrdeći da ugrožavaju zdravlje i život zaposlenih i učenika škole. Na teret im stavlja da navodno protivzakonito teraju decu da nose zaštitne maske.

Treće osnovno javno tužilaštvo je, postupajući po prijavi, naložilo policiji da obavi razgovore sa tuženim direktorima. U Policijskoj stanici Zemun izjavu su juče dali Đurađ Banjac, direktor ETŠ "Zemun", i Miloš Bjelanović, direktor Zemunske gimnazije.

KONTRATUŽBE

DRUŠTVO direktora Srbije će u ponedeljak podneti krivične prijave protiv predsednika Sindikata zaposlenih u policiji, odnosno kontratužbe - ističe Nedić. - Takođe, tražićemo da nas primi ministar Ružić.

Direktorima se "na teret" stavlja da su "poštujući preporuke nelegitimnog Kriznog štaba, prekršili Ustav, odluke privremene Skupštine Srbije i stav Svetske zdravstvene organizacije". Direktori sa kojima smo juče razgovarali kažu da su bili šokirani kada su dobili poziv da se pojave u policijskoj stanici da daju izjavu.

- U situaciji kada premijerka, ministarstvo i epidemiolozi ističu da su škole najbezbednije mesto i da su preduzete sve neophodne mere za sprečavanje širenja virusa, mi smo tuženi i pozvani u policiju na razgovor - slažu se direktori Banjac i Bjelanović.

- Van zdravog razuma je da smo tuženi što smo terali decu da nose maske, a stav Svetske zdravstvene organizacije je da one ne štite od širenja virusa?!

Povodom podnošenja krivičnih prijava protiv direktora škola reagovao je i Dejan Nedić, predsednik Društva direktora Srbije.

- Nedopustivo je da se direktori škola pozivaju da daju izjavu u policiji zato što ih predsednik sindikata policije prijavljuje da su ugrozili zdravlje i živote zaposlenih i đaka - ogorčen je Nedić. - Škole su sprovele sve neophodne mere zaštite i to nastavljaju da čine i dalje, kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Kako smo saznali, narednih dana se očekuje da će i ostali direktori škola biti pozvani da, u policiji ispričaju da li su i čije preporuke poštovali za vreme vanrednog stanja, šta su preduzimali da se spreči širenje zaraze virusom korona. Direktori se pitaju zašto su prijave podnete protiv svakog od njih ponaosob, zašto nije upućena nadležnom ministarstvu čije oni mere sprovode, kao i zašto je tužilaštvo uopšte naložilo njihovo saslušanje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)