"OBRUČ 2020": Pripadnici MUP Srbije spremni za antiterorističku vežbu

Z. U.

18. 11. 2020. u 14:58

ANTITERORISTIČKU taktičko-pokaznu vežbu, nazvanu "Obruč 2020" pripadnici MUP Srbije izvešće sutra, 19. novembra.

ОБРУЧ 2020: Припадници МУП Србије спремни за антитерористичку вежбу

Foto: MUP Srbije

Na vežbi će više od 250 pripadnika policije prikazati veštine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca.

- U vežbi će učestvovati pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92 i Policijske uprave za grad Beograd - kaže pukovnik Boro Gladović, zamenik komandanta Žandarmerije.

- Biće korišćena najsavremenija oprema,u uslovima ograničene vidljivosti i u realnoj situaciji, koja se proteklih meseci dogodila u nekoj od evropskih zemalja. Prema rečima našeg sagovornika cilj vežbe je da se prikaže obučenost ,opremljenost i spremnost naših pripadnika i njihova spremnost da se suoče sa najvećim izazivma današnjice - mogućim terorističkim napadima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavljujući "Obruč 2020" rekao je da je to "naš prikaz kako bismo reagovali na ono što se desilo u Beču ili na neki sličan teroristički napad".

- Dužnost policije, posebno njenih specijalnih jedinica je da se stalno usavršavaju, opremaju, napreduju i vode računa o bezbednosti svakoga od nas - istakao je Vulin.- Teroristički napad niko sa sigurnošću ne može da spreči, ali država mora pokazati da je u stanju da se obračuna sa svakim, pa i teroristima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna