PRIZNANJE NOVINARU I HUMANITARCU Slobodanu Vasiću nagrada „Đoko Vještica“

D.N.

23. 10. 2020. u 11:05

PREMA odluci žirija Udruženja novinara Srbije, ovogodišnja nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“ dodeliće se Slobodanu Vasiću, uredniku „Radija Bravo“ iz Požarevca.

ПРИЗНАЊЕ НОВИНАРУ И ХУМАНИТАРЦУ Слободану Васићу награда „Ђоко Вјештица“

Foto: D.N.

U obrazloženju se navodi da Vasić već nekoliko godina pokreće brojne humanitarne akcije, a apele za pomoć najugroženijima,osim na svom radiju, šalje i preko Fejsbuk grupe „Požarevac onlajn“.


-Vasić je tokom četiri godine humanitarnog rada organizovao na desetine akcija u kojima je prikupio više miliona dinara. On je otišao korak dalje i nije se zadržao samo na izveštavanju, već je išao „od vrata do vrata“ i prikupljao pomoć od građana i lokalnih preduzetnika – navodi se u obrazložanju.

U njemu se ističe da je Vasić vodio akciju u kojoj je kupljeno 530 posteljina za Opštu bolnicu u Požarevcu i podelio 100 paketa hrane siromašnim porodicama. Od 2015. godine organizuje dodelu 230 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica koje sistem iz raznih razloga ne vidi. Vasić je ove godine dobio plaketu Večernjih novosti za najhumaniji podvig, a prošle godine Udruženje novinara Hrvatske, na Festivalu radijske reportaže, dodelilo mu je nagradu za humanost. Uručenje nagrade održaće se u ponedeljak, 26. oktobra, u 12 sati, u Pres centru UNS-a. Ona se sastoji iz diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, koje od 2017. godine obezbeđuje preduzeće „Transportšped“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a