BULEVAR ZA LEPŠI GRAD: Radovi u Ulici Vuka Karadžića u Gornjem Milanovcu

V.Ilić

22. 10. 2020. u 15:46 >> 15:47

RADOVI u Ulici Vuka Karadžića ulaze u završnu fazu.

БУЛЕВАР ЗА ЛЕПШИ ГРАД: Радови у Улици Вука Караџића у Горњем Милановцу

V. I.

U toku je postavljanje završnog sloja asfalta, nakon čega sledi saobraćajna signalizacija i ugradnja rasvete.

Ovo je u četvrtak kazao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, koji je obišao je gradilište i izrazio zadovoljstvo zbog dinamike i kvaliteta radova.

- Ovakav jedan bulevar je nedostajao Gornjem Milanovcu – rekao je Kovačević, istakavši da je sada stvorena i mogućnost izgradnje novih poslovnih objekata.

- Placevi koji su u opštinskom vlasništvu naći će se na tržištu, a na delovima koji su u privatnoj svojini  biće omogućena gradnja, što je do sada, generalnim urbanističkim planom bilo zabranjeno. Izgradnjom ove ulice ulepšan je deo grada, ali i stvorena je jedna nova ekonomska dimenzija, što i jeste cilj opštine Gornji Milanovac, da stvaramo preduslove za što brži napredak opštine u narednom periodu - kaže Kovačević.

V. I.

 

Pre puštanja ulice u funkciju neophodno je završiti saobraćajnu signalizaciju, osvetljenje koje je predviđeno projektom, ali i zeleni pojas koji će oplemeniti zonu oko ulice.

Planirano je da svi radovi budu završeni i ulica otvorena za saobraćaj za sedam dana.

U narednih dvadesetak dana biće završen i parking, neposredno uz saobraćajnicu, iza Maksija, koji će biti kapaciteta 42 parking mesta.

Vrednost radova na deonici  Ulice Vuka Karadžića dužine 212,26 metara, na potezu od raskrsnice sa Ulicom heroja Draževića do raskrsnice sa Železničkom ulicom iznosi oko 33 miliona dinara, a izvođač je preduzeće Svin iz Gornjeg Milanovca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)