RADOVI U PUNOM ZAMAHU: Leskovac prvi na jugoistoku zemlje dobija mrežu optičkih kablova

Игор Митић
Igor Mitić

22. 10. 2020. u 13:40

POSTAVLjANjE optičkih kablova u više delova Leskovca u punom je zamahu, a ovaj grad je prvi na jugoistoku zemlje u kome se osavremenjuje telekomunikaciona mreža.

РАДОВИ У ПУНОМ ЗАМАХУ: Лесковац први на југоистоку земље добија мрежу оптичких каблова

FOTO: GU Leskovac

Radovi se trenutno izvode u Vaskovom i Radničkom naselju, na Hisaru i naselju Dubočica. Sledeće nedelje počeće u centru grada i naselju Zele Veljković, dok je optika prošle godine provedena u naselju Rade Žunić, u Donjem Sinkovcu, Gornjem Stopanju, Bratmilovcu, Mrštanu, Donjem Krajincu i u Kumarevu.

Ovaj projekat je vredan 600 miliona dinara odnosno oko pet miliona evra, a reč je o zajedničkoj investiciji Telekoma Srbija i kompanije Huavej.

Njihova obaveza je da, posle okončanja posla, trotoare dovedu u prvobitno stanje, a u lokalnoj samoupravi ističu da su, uzimajući u obzir značaj brzog interneta za razvoj i unapređenje svih segmenata u društvu, učinili sve da omoguće da se projekat realizuje u što kraćem vremenskom roku.

Ocenjuje se da razvoj optičke mreže predstavlja veliki privredni zamajac, a da potencijalni investitori, pored osnovne infrastrukture, sve češće zahtevaju i postojanje optičke mreže.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!