POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Uznemirujući porast broja zaraženih, danas odluka o novim merama

Tanjug

22. 10. 2020. u 09:27

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Узнемирујући пораст броја заражених, данас одлука о новим мерама

Foto: Tanjug

U PALATI Srbija nešto posle 9 časova počela je sednica Kriznog štaba na kojoj će biti utvrđene dalje mere u borbi sa korona virusom.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je sinoć da je broj novozaraženih u zemlji uznemirujući i da je današnji sastanak Kriznog štaba nephodan kako bi se utvrdile dalje mere, navodeći da je izvesno uvodenje obaveznih PCR testova za sve koji ulaze u Srbiju.

Imunolog, takođe član Kriznog štaba, Srđa Janković, juče je rekao za Tanjug da se prati epidemiološka situacija u zemlji i da će se u skladu sa tim dalje reagovati, ali da se mere poput ograničenja kretanja sada ne razmatraju.

Janković je rekao da je jedna od mogućnosti da se uvede obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, ali i istakao da će se više o tome znati nakon današnjeg sastanka Kriznog štaba.

Prema podacima koji su objavljeni juče u 15 sati, u Srbiji je za 24 sata potvrđeno novih 512 slučajeva korona virusa, što je najviše novoobolelih u jednom danu od početka pandemije.

U istom periodu preminula je jedna osoba od posledica virusa, od početka pandemije ukupno 781.

Na bolničkom lečenju nalazi se 490 osoba, od kojih je na respiratorima 27 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ana

22.10.2020. 10:14

Moj poznanik se u subotu ženi i pravi proslavu za 30-40 ljudi, tih desetak, koliko čujem, "će se nekako provući". Čovek navalio da slavi, po svaku cenu, ne haje za 500 zaraženih dnevno. Može da ga spreči jedino policijski čas. Tako da su ove mere i zasedanja besmisleni...