SVE VERE JEDNAKE PRED ZAKONIMA: Ministar za rad u Islamskoj zajednici Srbije

V.N.

20. 10. 2020. u 08:35

СВЕ ВЕРЕ ЈЕДНАКЕ ПРЕД ЗАКОНИМА: Министар за рад у Исламској заједници Србије

Foto Tanjug

MINISTAR za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević posetio je juče Islamsku zajednicu Srbije i razgovarao sa reis-ul-lemom Seadom Nasufovićem.

On je poručio da su solidarnost i saradnja svih verskih zajednica, kao i zajedničke ideje i planovi, dokaz da su u našoj zemlji svi građani jednaki i da svi imaju jednaka prava.

Đorđević je sa reis-ul-ulemom Seadom Nasufovićem razgovarao o unapređenju saradnje i budućim planovima i istakao da Ministarstvo sa svim verskim zajednicama ima odličnu saradnju. Kako je saopšteno iz Ministarstva, odluka Vlade Srbije, koja je doneta na predlog Ministarstva, da 2020. bude proglašena Godinom solidarnosti i saradnje, dodatno je ujedinila sve verske zajednice u Srbiji.

- Još jednom smo dokazali da u Srbiji živi narod koji je plemenit jer jedni drugima pomažu, bez obzira na to kojoj verskoj zajednici pripadaju. U našoj zemlji svi imaju jednaka prava i mogućnosti i siguran sam da je to pravi način za izgradnju modernog društva - istakao je Đorđević.

Ministar i reis obišli su đake koji pohađaju školu u okviru Islamske zajednice Srbije i to na svom maternjem jeziku - arapskom i turskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SadReality

20.10.2020. 08:41

Лепо, баш лепо... А шта је иста та исламска заједница урадила да "све вере буду једнаке" и у већински муслиманским земљама попут нпр. Турске, Ирана, Саудијске Арабије...???