OKRŠAJ VODITELJA I DANICE GRUJIČIĆ Doktorka "preslišala" novinara: A da pitam ja vas, šta ste vi uradili?

Novosti online

07. 10. 2020. u 10:50

DOKTORKA Danica Grujičić gostovala je u Jutarnjem programu TV Prva i tom prilikom imala je verbalni okršaj sa voditeljem Filipom Čukanovićem.

ОКРШАЈ ВОДИТЕЉА И ДАНИЦЕ ГРУЈИЧИЋ Докторка преслишала новинара: А да питам ја вас, шта сте ви урадили?

Foto: Printskrin

Na pitanje voditelja šta treba da uradimo da sprečimo masovnu pojavu karcinoma, doktorka je rekla da, između ostalog, moramo da vodimo računa o svojoj životnoj sredini, da ne bacamo đubre okolo, da vodimo računa o kvalitetu vazduha...

- To sve sad treba da se počne, da pritisnemo odgovarajuća ministarstva da rade svoj posao...nije dovoljno da imate informaciju da je vazduh loš... Ko ga je zagadio? Automobili? Nema da se vozite, nećete ući u ovaj deo grada i tačka! Ako industrija ispušta otrovne materije, da ne radi to - navela je doktorka, na šta joj je voditelj rekao da to nije realno.

- Zašto nije realno? Nije realno zato što se predajemo i mislimo da će sve neko drugi da uradi, da nam reši naše probleme. To treba da bude razlog za protest, vi mladi treba da protestujete da živite u zdravoj sredini. Vi morate kazniti one koji zagađuju, ako ne oni će to i dalje da rade. Pitam vas, šta ste vi preduzeli kao novinar povodom toga - povišenim tonom upitala je Grujičić, na šta joj je voditelj odgovorio da oni svakoga dana izveštavaju o tome.

- Na televiziju moraju da dolaze stručnjaci koji će da govore o tome, a ne polupismeni, već oni koji će odgovoriti na ova pitanja oko zaštite životne sredine. Ja se ne bavim time, ja sam neurohirurg, pozovite ekologe, koji će vam sve to objasniti. Mogu samo da kažem da je zdrava životna sredina jedan od važnih uslova za zdrav život - zaključila je ona.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas