HEROJ NA VEČNI POČINAK ISPRAĆEN UZ TAMO DALEKO: Sinu majora Krsnika predali trobojku, veliki broj građana ispratio pilota (FOTO/VIDEO)

S.M.

29. 09. 2020. u 14:52

ХЕРОЈ НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК ИСПРАЋЕН УЗ ТАМО ДАЛЕКО: Сину мајора Крсника предали тробојку, велики број грађана испратио пилота (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

PILOT Dejan Krsnik, koji je izgubio život u padu aviona MiG-21 nedaleko od Zvornika, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju.

Njega su na večni počinak ispratili porodica, brojni prijatelji i predstavnici Vojske Srbije.

Na Novom bežanijskom groblju je bilo više od 400 ljudi, koji su čekali u redu ispred kapele da porodici izjave saučešće.

Na čelu povorke je bio pilot koji je nosio ordenje majora Krsnika, dok je sin pokojnog letača bio iza sanduka

Na sanduk je položena zastava Srbije, a nakon što je odjeknula počasna paljba major Krsnik je sahranjen uz pesmu Tamo daleko.

Zastavu Srbije koja je bila na sanduku jedan od vojnika je predao njegovom sinu Luki.

Njegova majka je bila neutešna zbog gubitka sina.

Podsetimo, pilot Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)