U TRCI BUJOŠEVIĆ I JOVIĆEVIĆEVA: Otvorene prijave na konkursu za direktora RTS

V. C. S.

26. 09. 2020. u 00:03

У ТРЦИ БУЈОШЕВИЋ И ЈОВИЋЕВИЋЕВА: Отворене пријаве на конкурсу за директора РТС

Foto V. Danilov

DRAGAN Bujošević, Vladimir Palikuća, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković i Miloš Rajković - imena su ljudi sa kojima će članovi UO RTS obaviti razgovore pre nego što odluče ko će od njih eventualno biti novi generalni direktor javne medijske kuće.

UO RTS otvorio je 12 pristiglih prijava na konkurs za prvog čoveka Javnog medijskog servisa i konstatovao da su uslove ispunili aktuelni v. d. generalnog direktora Dragan Bujošević, autorka emisije "Upitnik" Olivera Jovićević, pisac i bivši član REM-a Miloš Rajković, voditelj "Beogradske hronike" i "Jutarnjeg programa" Vladimir Palikuća i generalni sekretar RTS Stanislav Veljković.

Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, koji nije prošao u drugi krug ni na prošlom konkursu, zatim Budimir Marković, član Programskog saveta RT Vojvodine, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, bivši poslanik i direktor "Rajt agencije", reditelj Đura Mrđa, koji nije dostavio uverenje o prebivalištu, i pesnik i spoljni saradnik RTS Vladan Rakić. Odbačena je i prijava "Aleksandra Vučića" koju je, kako je ranije u medijima najavio, UO dostavio Kreativni tim Pokreta za preokret Janka Veselinovića.

- Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas - rekao je predsednik UO RTS Vladimir Vuletić.

UO zvanično ima 45 dana da izabere novog generalnog direktora, a razgovori sa kandidatima čije su prijave usvojene obaviće se u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Stane

26.09.2020. 06:47

Kakav cirkus kojii se igra samo u Srbiji.Pa opet se namešts konkirs za žutog uniištitelja RTSa.Kakva smo mi to zemlja .Pa on naredio ko god napuni i jedan uslov za penziju mora da ide da TTSa.I mnoge otpremio ssmo sebe nijr.Unistio je u RTSu sve đto je vredelo,venčao se sa klanom Bajic i sada je stekao i poverenje Režima.Kakav je UO takva je i Rts.Čestitam vam propast od ovih naših para i nameštenom konkursu.

Zoran

26.09.2020. 10:31

Da li će i za žutog Bujketa početi da važe zakoni ove zemlje? Napunio 65 godina i neće u penziju. Neophodno potreban u javnoj kući. I on bi da ostane večno kao i uveden harač nazvan taksa za javni servis koji je uveden privremeno, pa ostao trajno. I još sam javni servis utvrđuje kad i koliko da mu se poveća otimanje. A bezbrojne kanale puštaju samo preko Telekoma. Bruke i lopovluka.

Leštanac

26.09.2020. 14:55

Ma kompletni urednički tim na čelu sa Bujoševićem treba smeniti. Pogledajte u ponedeljak od 19, 00 javni servis je postao sportski kanal. Samo neki prenosi, dali igra neki naš tim, nema veze važno je prenos. Sve je to u dogovoru sa kladionicama. Sramota. Dokle više. Znase šta treba da bude na prvom programu javnog servisa, prenos utakmica sigurno ne.