U TRCI BUJOŠEVIĆ I JOVIĆEVIĆEVA: Otvorene prijave na konkursu za direktora RTS

V. C. S.

26. 09. 2020. u 00:03

DRAGAN Bujošević, Vladimir Palikuća, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković i Miloš Rajković - imena su ljudi sa kojima će članovi UO RTS obaviti razgovore pre nego što odluče ko će od njih eventualno biti novi generalni direktor javne medijske kuće.

У ТРЦИ БУЈОШЕВИЋ И ЈОВИЋЕВИЋЕВА: Отворене пријаве на конкурсу за директора РТС

Foto V. Danilov

UO RTS otvorio je 12 pristiglih prijava na konkurs za prvog čoveka Javnog medijskog servisa i konstatovao da su uslove ispunili aktuelni v. d. generalnog direktora Dragan Bujošević, autorka emisije "Upitnik" Olivera Jovićević, pisac i bivši član REM-a Miloš Rajković, voditelj "Beogradske hronike" i "Jutarnjeg programa" Vladimir Palikuća i generalni sekretar RTS Stanislav Veljković.

Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, koji nije prošao u drugi krug ni na prošlom konkursu, zatim Budimir Marković, član Programskog saveta RT Vojvodine, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, bivši poslanik i direktor "Rajt agencije", reditelj Đura Mrđa, koji nije dostavio uverenje o prebivalištu, i pesnik i spoljni saradnik RTS Vladan Rakić. Odbačena je i prijava "Aleksandra Vučića" koju je, kako je ranije u medijima najavio, UO dostavio Kreativni tim Pokreta za preokret Janka Veselinovića.

- Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas - rekao je predsednik UO RTS Vladimir Vuletić.

UO zvanično ima 45 dana da izabere novog generalnog direktora, a razgovori sa kandidatima čije su prijave usvojene obaviće se u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri