ODLUKA KRIZNOG ŠTABA U PONEDELjAK: Da li će naši turisti pravo iz Crne Gore u karantin?

Tanjug

11. 09. 2020. u 09:23

ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА У ПОНЕДЕЉАК: Да ли ће наши туристи право из Црне Горе у карантин?

Foto D. Curać

NA sednici Kriznog štaba koja će se održati u ponedeljak, raspravljaće se o evantualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, pre svega iz Crne Gore, gde je poslednjih dana gotovo svaka treća testirana osoba bila pozitivna na virus kovid-19, prenose beogradski mediji.

U Crnoj Gori trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije, a zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj u toj zemlji sa 628.000 stanovnika svaki dan oboli oko 200 osoba od korona virusa, moguće je uvođenje karantina.

-Niko do ovog momenta nije predložio karantin za naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore i drugih zemalja u kojima su na letovanju. Kakav stav o karantinu će biti u ponedeljak na sednici kriznog štaba zavisiće od trenutne epidemiološke situacije i u tim zemljama i kod nas-izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Pera

11.09.2020. 15:26

@Dragan - @Dragan A nosiš li masku? U prodavnicy sigurno ideš da kupiš nešto, i tamo nije bitno samo da se drži distanca, već i da se nosi maska.

Nemanja

11.09.2020. 10:42

Super.Pokopajte do kraja ovo malo turistickih agencija sto je ostalo i to je to.Npr.tamo neko ko je otisao u CG ili Tursku na more,cuva se,drzi distancu,nosi masku u zatvorenom,treba u karantin,a u julu u Pazaru i Kraljevu haos a u Vrnjackoj Banji i Kopaoniku haos od turista,niko se nicega ne pridrzava. Dajte ljudi,uozbiljite se,da makar licimo na ozbiljnu drzavu.

maniks

11.09.2020. 15:22

@Nemanja - Sta je vaznije par agencija ili zdravlje hiljade ljudi. Zbog onih koji se bahato ponasaju i idu na more u ovoj situaciji mnogi ce se zbog njih razboleti ni krivi ni duzni..Obavezan karantin i kraj price.

DRDjole

11.12.2020. 08:11

Tuzno je sto na vest o deci,vrticima,skolama ima manje komentara nego dal ce biti n.godine, zimovanja itd glupih vesti.Dal da pustimo gastarbajtere da se vrate itd,razmisljamo o onima koji mogu da budu odgovorni a o maloj deci koja ne mogu nabijamo u vrtice bez maske. E Srbijo..