STUDENTSKI DOMOVI: Ovo je PRECIZNA informacija o stanju i zarazi koronom

Novosti online

09. 09. 2020. u 13:19

СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ: Ово је ПРЕЦИЗНА информација о стању и зарази короном

Foto: M. Anđela

NAKON senzacionalističkih vesti da je „Korona opet ušla u studentske domove“, te da su „Lekari su upozoravali da ovo NE SME DA SE DOGODI“ a koje su čak i tekstu ispod takvih naslova potkrepljene potpuno suprotnom informacijom, suočeni smo sa velikim brojem poziva, kao i zabrinutošću studenata, roditelja i zaposlenih.

Precizna informacija o stanju u domovima, koja je jutros data i koja je povod za ovakve naslove je da je, od 10.500 mesta u studentskim domovima u Beogradu, u domovima fizički prisutno nešto više od 5.500 studenata.

NIJEDAN student koji boravi u domu nije zaražen virusom Kovid 19 i zato je naš hostel odvojen za te namene u Studentskom domu „Kralj Aleksandar I“ prazan. Od preostalih 5.000 studenata koji trenutno nisu fizički u domovima, potvrđen je jedan pozitivan slučaj na virus Kovid 19.

Student kod kojeg je virus korona potvrđen nalazi se u kućnoj izolaciji i nema nikakvih simptoma.

Smatramo da je stanje dobro a da, čak ni u najtežim trenucima epidemije, domovi nisu bili opasni po širenje i da su preduzete maksimalne mere opreza, u skladu sa mogućnostima. Trenutno ne postoji baš nijedan razlog za zabrinutost.

Takođe, još jednom apelujemo da svi povedemo računa o mogućoj panici koju može izazvati senzacionalizam ili naslov istrgnut iz konteksta, baš pred početak nove školske godine i prijem u domove.

Ustanova Studentski centar „Beograd“ će se do daljeg uzdržati od objavljivanja sličnih informacija, jer smo upravo svedoci velike zabrinutosti bez ikakvog objektivnog povoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)