NOVA KOVID-BOLNICA U BEOGRADU: Gradi se u vojnom kompleksu - evo do kad će biti završena

V.N.

08. 09. 2020. u 11:44

NOVA kovid-bolnica koja se gradi u vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" u Batajnici biće završena i puštena u rad do 1. decembra, rečeno je juče prilikom posete ministra odbrane Aleksandra Vulina graditeljima tog objekta.

НОВА КОВИД-БОЛНИЦА У БЕОГРАДУ: Гради се у војном комплексу - ево до кад ће бити завршена

Foto V. N.

Vulin je ocenio da, iako broj novozaraženih od virusa korona u Srbiji opada, to nije razlog da se opustimo i ne mislimo šta nas može čekati u budućnosti.

- Zahvaljujući teškim merama, zahvaljujući vremenu u kojem je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio da naša privreda funkcioniše, da imamo više novca, da bolje radimo, zahvaljujući tim teškim trenucima, mi danas imamo novca da gradimo nove bolnice i sredstava da se pripremimo za budućnost - poručio je ministar.

Ovu kovid-bolnicu gradi "Termomont", a direktor i vlasnik te firme Dejan Burčul rekao je juče da izgradnja ide po planu i da radovi teku predviđenom dinamikom.

- Rok nam je 1. decembar. Svesni smo naše obaveze, pre svega ugovorne, ali i naše obaveze prema zemlji. Država je odvojila ogromna sredstva da bi se izgradila ova bolnica, kao i bolnica u Kruševcu. Siguran sam da ćemo zajednički uspeti da završimo naš posao u predviđenom roku - rekao je on.

Nova kovid-bolnica imaće kapacitet od 1.000 kreveta, a sa površinom od 18.000 kvadratnih metara biće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje pacijenata obolelih od kovida u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili