VAŽAN SEGMENT U KULTURI SEĆANJA NACIJE: Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojnog muzeja

Novosti online

22. 08. 2020. u 09:12

- SVIM pripadnicima Vojnog muzeja čestitam 22. avgust – Dan ustanove.

ВАЖАН СЕГМЕНТ У КУЛТУРИ СЕЋАЊА НАЦИЈЕ: Честитка министра одбране поводом Дана Војног музеја

Foto: Ministarstvo odbrane

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, kada je po predlogu tadašnjeg ministra vojnog Sava Grujića, knez Milan Obrenović stavio potpis na Ukaz o osnivanju Vojnog muzeja, uspeli ste da zadržite svoj renome i zauzmete jedno od prestižnih mesta među ustanovama kulture u zemlji, a i van nje.

Vojni muzej je bio prepoznat kao važan segment u kulturi sećanja nacije. Imao je značajnu ulogu i misiju da preko svojih postavki i izložbi prezentuje ulogu vojske i njene slobodarske tradicije u vekovnoj borbi za slobodu i nezavisnost.

Zahvaljujući vašem profesionalnom radu i istrajnosti na istraživanju i prikupljanju muzejske građe, tematske izložbe koje organizujete i realizujete u zemlji i inostranstvu garant su uspostavljanja uspešne saradnje i ostvarenja misije za zauzimanje mesta na karti evropskog i svetskog blaga iz oblasti muzeologije.

Ponoseći se što je je jedna takva ustanova kulture deo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i sa uverenjem da uspesi i priznanja ni ubuduće neće izostajati, čestitam vam praznik - napisao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a