UPOZORENJE NA POPLAVE U SRBIJI! Ove reke prete da se izliju, noćas će biti jaka oluja

Novosti online

18. 08. 2020. u 17:13

NA bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlave i Peka tokom 19. avgusta vodostaji će biti u većem porastu sa mogućnošću lokalnog izlivanja, upoorio je RHMZ.

УПОЗОРЕЊЕ НА ПОПЛАВЕ У СРБИЈИ! Ове реке прете да се излију, ноћас ће бити јака олуја

Foto: G.Šljivić

Inače, oluni oblaci koji dolaze sa jugozapada već su doneli kišu u Valjevu, Užicu, Čačku...

- Do kraja dana veoma nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kasnije posle podne i uveče u zapadnim, severnim i centralnim, a tokom noći u istočnim krajevima Srbije, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju, lokalno se očekuju vremenske nepogode: velika količina padavina, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar. I sutra se zadržava nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina se očekuje na istoku zemlje - upozorava RHMZ.

Foto: Printscreen

U većem delu Srbije na snazi je crveni meteolaram - on je osim u Zapadnoj Srbiji, proglašen i u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Pomoravlju i Šumadiji. U jugositočnoj, istočnoj i jugoazapdnoj Srbiji na snazi je narandžasti meteolaram.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će se u Srbiji danas u poslepodnevnim satima sresti dva oblačna sistema - jedan iz Bosne i drugi koji će se formirati iznad centralne Srbije.

- Posle 15 sati Zapadna Srbija treba da bude na oprezu zbog oblačnog sistema iz Bosne, a ostatak zemlje zbog formiranja drugog oblačnog sistema u centralnoj Srbiji. Sve to će u velikom obimu zahvatiti celu Srbiju. Atmosfera će biti baš dosta nestabilna, i to će biti okidač za jednu od najsnažnijih oluja ove godine kod nas. Na lokalnom nivou može biti ekstremno snažnih oluja sa jakim gradom, tako da svi treba da budemo na oprezu već u narednim satima, pa kako dan bude odmicao - objašnjava Đurić za naš portal.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)