KFOR ZAUSTAVIO RADOVE NA PUTU KOD MANASTIRA VISOKI DEČANI

Novosti onlanj

15. 08. 2020. u 17:51

KFOR je zaustavio radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani u opštini Dečani, javlja "Zeri".

КФОР ЗАУСТАВИО РАДОВЕ НА ПУТУ КОД МАНАСТИРА ВИСОКИ ДЕЧАНИ

Foto: EPA

Kako se navodi, rad na ovom putu danas je obustavljen, ali razlog za to još uvek nije poznat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je manastir Visoki Dečani ugrožen nezakonitim radovima koji se izvode na putu.

Vučić je naglasio da će na sledećem sastanku u Briselu Srbija zatražiti od predstavnika Prištine da hitno obustave radove u zaštićenom području manastira.

Po prestanku radova u Dečanima, komandant Kfora Mikele Risi održao je sastanak sa predsednikom te opštine Baškimom Ramosajem.

"Kljan Kosova" saznaje da je do ovog sastanka došlo nakon prestanka radova na putu za manastir Visoki Dečani, a radovi su prestali nakon intervencije Kfora.

Podsetimo, Eparhija raško-prizrenska je upozorila da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila svakodnevno već su moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (6)

Varto Marx

15.08.2020. 19:22

To je njihova obaveza i zato su placeni. U koliko ne zele Srpaka bezbednost mora pod hitno, da preduzme i zastiti Srpski narod i Srpske svijetinje.

Prellee

15.08.2020. 19:45

Bravo EU.Tako se gradi povjerenje izmedju Srba i te zajednice.Nisu Srbi problem, problem budu Srbi kad se prije toga ne saslusaju Srpske zalbe i zahtjevi, pa Srbi moraju sami da rjese problem.Ako Srbi budu rjesavali problem, bice bombardovani.Previse su Srbi nepovjerljivi prema EU, jer su tri puta napadani od te EU u XX vijeku.Imam osjecaj da EU polako shvata objektivno sagledavanje Balkana, mada je Srbiji naneseno toliko stete da zdrav razum to ni sagledati ne moze...

Djordje

16.08.2020. 10:05

"Kljan Kosova" saznaje da je do ovog sastanka došlo nakon prestanka radova na putu za manastir Visoki Dečani, a radovi su prestali nakon intervencije Kfora" Kako onda kazete da su radovi prestali pre sastanka, a onda tvrdite dasu prestali nakon intervencije Kfora!? Ko je ovde lyd!?