KOMŠIJE OTVARAJU GRANICE: Od vikenda Srbi mogu na more bez PCR testa?

Novosti online

utorak, 11. 08. 2020. u 20:01

КОМШИЈЕ ОТВАРАЈУ ГРАНИЦЕ: Од викенда Срби могу на море без ПЦР теста?

Foto: N.Minov

POSTOJI najava da će građani Srbije moći od 16. avgusta bez PCR testa uz merenje temperature da putuju u Bugarsku, rekao je danas direktor JUTA Aleksandar Seničić.

On je potvrdio da su u toku razgovor sa grčkim vlastima kako bi srpski turisti mogli bar deo sezone da putuju u Grčku makar uz PCR testove.

- Ne treba biti preterano optimističan. Evropska unija 15. ili 16. avgusta revidira svoju listu. Postoji šansa ali bliži sam da ćemo i dalje ostati bez Grčke kao turističke destinacije - rekao je on.

Postoje razgovori i sa vlastima Crne Gore a Seničić ocenjuje da kod mogućnosti odlaska u tu državu ovog leta neće biti većih pomaka pre svega zbog epidemiološke situacije u obe države.

Destinacije na kojima Srbi letuju ove godine bez posebnih uslova su BiH, Albanija, Turska i Egipat, a trenutne procene su da je tamo ukupno oko 35.000 turista što je 90 procenata manje nego da je sezona regularna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Valjevac

11.08.2020. 21:32

Svakako ne bih nikad otisao u hrvatsku. Ali sada vec.... i u Crnu Goru , osim u Herceg Novi, Pljevlja, Berane, Bijelo Polje, Andrijevicu, srpske gradove. Tamo vazda!

SSS

12.08.2020. 06:54

Samo se pitam da li ce te da crknete ako se ne ode na more, ako je tako i ako ce te......idite u Albanijub njima i onako fali pra za otkup zemlje od Srba, samo sta ce te raditi kad stignu do BGD....