KRIZNI ŠTAB UPOZORAVA: Ova ČETIRI grada su i dalje žarišta!

Beta

07. 08. 2020. u 16:09

BEOGRAD i Novi Sad su i dalje gradovi sa najvećim brojem aktivno obolelih i novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom.

КРИЗНИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ова ЧЕТИРИ града су и даље жаришта!

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 U Valjevu i Šapcu smanjen je broj novih slučajeva i pritisak na bolnice. Ovo je izjavio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Navodeći da je za punih pet meseci od registrovanja prvog slučaja infekcije u Srbiji, u Kliničkom centru Vojvodine lečeno 1.600 pacijenata, Gojković je kazao da se trenutno u toj ustanovi leče 244 pacijenta.

- Danas imamo nešto veći broj pacijenata u Leskovcu i Šapcu ali manji broj i manji pritisak na bolnice u Valjevu i Šapcu - kazao je Gojković na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.

Po rečima zamenice direktora Instituta Batut Darije Kisić Tepavčević, u srpskim sredinama na Kosovu nije bilo preminulih od posledica infekcije u prethodna 24 časa a trenutno je hospitalizovano 89 pacijenata.

- Od tog broja, 82 pacijenta su u Kliničkom centru Kosovska Mitrovica dok su 424 osobe u izolaciji - navela je Darija Kisić Tepavčević.

Dodala je da je u KBC "Dragiša Mišović" hospitalizovano šestoro dece kod kojih je potvrđena infekcija, jedno dete je u KC Niš a jedno u Opštoj bolnici u Šapcu dok su tri kovid pozitivne trudnice na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima