NEĆE VAS TAKNUTI! Doktor Nestorović otkrio kako da se odbranite od komaraca - PRESTANITE DA JEDETE OVO

Novosti online

ponedeljak, 03. 08. 2020. u 18:52

НЕЋЕ ВАС ТАКНУТИ! Доктор Несторовић открио како да се одбраните од комараца - ПРЕСТАНИТЕ ДА ЈЕДЕТЕ ОВО

Tanjug

OPŠTE je poznato kako se komarci hrane ljudskom krvlju. Ali, kako tvrdi pulmolog sa UDK u Tiršovoj Branimir Nestorović, oni nas neće napadati ako zadržimo organizam u baznom, a ne u kiselom stanju.

Znači, trebalo bi meso svesti na minimum i imati bar četiri obroka dnevno sa povrćem.

- Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi jer je to jedini način da ženka bude reproduktivno sposobna. Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koju unosite svakodnevno, ovi insekti će to osetiti i više će vas ujedati – objašnjava dr Nestorović i dodaje da su naše ćelije po prirodi alkalne (bazne) i da ih samo naknadnim unosom kiseline možemo promeniti.

Uočićemo da nas komarci manje jure ako redovno konzumiramo povrće i voće, i ako ne jedemo hranu bogatu spornim kiselinama, kao kod svake prerađene namirnice poput mlečnih proizvoda i mesa.

- Zdrava ishrana je dobra za organizam uopšte, pa i kad je u pitanju izbegavanje uboda komaraca. Ukoliko unesete bar četiri povrćna obroka i nešto voća, oko koga takođe morate da povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su minimalne – kaže dr Nestorović uz obrazloženje da kada nemate u sebi ono čime se ovi insekti hrane onda “oni na vas neće gubiti vreme”.

Ujedi komarca postaju manje važni ako održavamo bazni metabolizam, a naše telo u alkalnom stanju.

Promenom ćelija iz alkalnog u kiselo stanje može se stvoriti rak jer kiselina menja strukturu gena.

- Važno je izbaciti što više aminokiselina iz organizma dnevno, a savršeno bi bilo izlučiti ih onoliko koliko ih i unesete. Za tako nešto se koriste u medicini, i njenom podsektoru onkologiji, dete kao što je Brojsova i još starija Gersonova dijeta – jasan je dr Nestorović.

Pomenute dijete zasnivaju se na bazi ishrane svežim povrćem i to putem sokova. Piju se polako da bi naš organizam mogao upiti sve njihove hranljive sastojke.

Osim sokova od svežeg povrća nalik, celeru, krompiru, šargarepi, cvekli ili rotkvici, važno je piti i čajeve od lekovitih biljaka kako bi se organizam detoksikovao i jačao imuni sistem.

- Nije dobro da proveravate stanje organizma preko urina, iako postoje testovi koji su za to namenjeni u apotekama, jer nikada ne možete biti sigurni koliko efikasno rade vaši bubrezi. Često se baš zbog ovog lošeg pristupa dobije pogrešna slika o stanju pacijenta – napominje dr Nestorović i dodaje da je jedini siguran način da zadržite baznost tela unošenje povrća i to u minimun četiri navrata.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Mala

03.08.2020. 19:50

@Mica Haubica - U mom slučaju sve ovo je važi...Mene redovno ujedaju, bez obzira na način ishrane... Čak mislim da su me manje grizli dok sam jela sve i svašta!

Zokica

03.08.2020. 19:05

Mozda je ovaj Dr. u pravu, ali kako onda da rastumacim situaciju gde je moja kcer vec vise od 10 godina vegan sto znaci da apsolutno nista sto je zivotinjskog porekla ne unosi u organizam i veoma se zdravo hrani a komarci je obozavaju!?!

Ryan1964

03.08.2020. 20:32

Moja devojka je vegetarijanka, ja ni blizu, komarci na nju navališe, mene puste na miru. nešto mi ta priča dr. Nestorovića ne drži vodu.

Raša

03.08.2020. 20:53

Za Dr Nestorovića bi najbolje bilo da se ne pojavljuje po medijima i da se više ne bruka a takođe i mediji bi trebalo da prestanu da objavljuju takve nebuloze. Prof. MF

Ax

03.08.2020. 21:25

To bi znacilo da su biljojedi postedjeni komaraca, a svi znamo da nije tako. I domace zivotinje i divlje, biljojedi, podjednako stradaju od komaraca.

Iznogud

04.08.2020. 16:12

Pa to ja objasnjavam ljudima oko mene kisela sredina uzrokuje rak,I druge bolesti,mleko see ne koristiti posle 7me godine jer nema svrhe.samo povrce